Over Webinar keuze bijenras & het echt verbeteren van de biodiversiteit

Webinar keuze bijenras & het echt verbeteren van de biodiversiteit

Welk bijenras kies ik als (startende) imker / Mari van Iersel

Mari van Iersel is erelid van de NBV, leraar imkeren en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het cursusboek bij de huidige basiscursus imkeren. Met meer dan 50 jaar ervaring als imker heeft hij een ruime kennis van de honingbij en van omgaan met bijen.

Op donderdag 16 november trapt Mari van Iersel de tweede online studiedag af met een presentatie over bijenrassen. Als beginnend imker start je vaak met een volkje van de vereniging. Een bijenvolk hebben is al heel wat en van welk ras dat is, is dan nog helemaal niet van belang. Dan kom je op het punt dat je de bijen beter begrijpt en je je af gaat vragen hoe je met zachtaardige bijen kunt werken. Dan kom je al snel terecht bij de vraag of je een keuze zou moeten maken voor een bepaald bijenras. Wat zijn de voor- en nadelen van werken met een bepaald ras? In zijn presentatie gaat Mari in op deze vragen. Hij gaat hij dieper in op de in Nederland aanwezige honingbijrassen, de eigenschappen van de rassen en hoe we daar als imker mee om kunnen gaan. De presentatie is erg interessant voor zowel de beginnende imker als de gevorderde imker die een bewuste keuze voor een bepaald ras wil maken. 

---

Inzaaien en aanplanten met kansen voor flora en fauna / Baudewijn Odé

Baudewijn is botanicus en werkzaam bij FLORON. FLORON is een stichting die in Nederland het onderzoek coördineert naar het voorkomen van wilde plantensoorten.

Inzaaien of aanplanten van bloeiende planten lijkt soms wel DE oplossing voor de problemen die insecten ervaren, of misschien zelfs wel voor alle problemen die onze biodiversiteit raken. Het is af te lezen aan het aantal initiatieven waarbij je zakjes zaad krijgt om kwistig mee rond te gaan strooien. Is het op deze manier zaaien wel zo nuttig of zijn webinar deel er zelfs risico's te benoemen? Hoe kunnen we de biodiversiteit in onze tuinen, parken en bermen echt verbeteren?

Programma van Webinar keuze bijenras & het echt verbeteren van de biodiversiteit

Op donderdag 16 november:
19:30 - 19:35 Welkom namens de Nederlandse Bijenhoudersvereniging
19:35 - 20:20 Keuze bijenras Door Mari van Iersel
20:20 - 20:30 Vragenronde
20:30 - 21:15 Het ├ęcht verbeteren van de biodiversiteit
21:15 - 21:25 Vragenronde
21:25 - 21:30 Afsluiting

Lees meer over het programma

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.